Carolina Hurricanes-GM Don Waddell toivoo seuran saavan solmittua ykköspuolustajansa Dougie Hamiltonin kanssa jatkosopimuksen vielä ennen tulevaa, tällä hetkellä 1.tammikuuta alkavaksi suunniteltua kautta.

27-vuotiaan Hamiltonin nykyinen, cap hitiltään 5,75 miljoonan dollarin arvoinen sopimus umpeutuu kesällä 2021 ja kanadalaisesta tulee ilman uutta kontrahtia tuolloin rajoittamaton vapaa agentti.

– Olemme lähestymässä sitä (jatkosopimusta). Dougie on vielä Torontossa ja tulossa takaisin tänne loppuviikosta, Waddell totesi torstaina NHL:n virallisten nettisivujen mukaan.

Hamilton oli päättyneellä kaudella huimassa viressä summaten NHL:n runkosarjassa 47 ottelussa peräti 40 (14+26) tehopistettä ennen kuin mursi tammikuun puolivälissä pohjeluunsa.

Syksyn pudotuspeleissä saldo oli viidessä ottelussa 2 (1+1) tehopinnaa.

Hurricanes halusi aiemmin odottaa jatkosopimuksen kanssa nähdäkseen ensin koronaviruspandemian ja NHL:n muuttumattomana pysyneen palkkakaton (81,5 miljoonaa dollaria) vaikutukset syksyn vapaiden agenttien markkinoihin.

– Kuten hyvin tiedämme, palkkakatto pysyy paikallaan pari seuraavaa vuotta. Tiedämme myös markkoiden muuttuneen. En sano ettemme tekisi pitkää (jatko)sopimusta, mutta vapaiden agenttien markkinoilla on nähty vain muutamia tapauksia, joissa diilit olivat kolmea vuotta pidempiä, Waddell huomauttaa ja jatkaa:

– Markkinat ovat muuttuneet ja niin pitääkin tilanteessa jossa nyt olemme. Kukaan ei halunnut tätä, mutta tässä nyt ollaan ja meidän on keksittävä keinot kuinka tulla asian kanssa toimeen.