Jesse Puljujärven alkukausi Kärpissä on ollut lupauksia herättävä laitahyökkääjän iskettyä viiteen ensimmäiseen Liiga-peliin jo tehot 5+2=7.

Hiljattain kaksivuotisen NHL-sopimuksen Edmonton Oilersin kanssa allekirjoittanut 22-vuotias ”Pulju” palaa taalakaukaloihin sitten, kun kausi rapakon takana käynnistyy. Oilersin päävalmentajaksi vasta Puljujärven edellisen NHL-visiitin jälkeen tullut Dave Tippett myöntää tutustuneensa seuran entiseen kärkivaraukseen vasta tällä kaudella.

– Minulla oli ainoastaan kuulopuheita hänestä. En tuntenut Jesseä ollenkaan. Aloitimme käymään keskusteluja viime kauden aikana GM Ken Hollandin, minun sekä Jessen ja hänen agenttinsa kesken – ihan vain oppiaksemme tuntemaan hänet. Siten aloimme tutustua toisiimme.

– Hän on mielenkiintoinen kaveri sen perusteella, mitä olen saanut hänen kanssaan jutella. En tiedä, mitä aiemmin on tapahtunut. Olen kuullut juttuja, mutta hän ottaa niistä paljon vastuuta itselleen, Tippett toteaa.

Puljujärven kehitys Suomessa on tehnyt vaikutuksen Oilers-luotsiin.

– Kun hänen pelaamistaan katsoo, niin hän on aivan eri pelaaja. Hän dominoi Liigaa juuri nyt. Hän on ottanut vastuuta, hänen englantinsa on hyvää. Hän on innokas tulemaan takaisin ja haluaa todistaa, että voivansa olla hyvä pelaaja maailman kovimmassa sarjassa.

– Kun olen katsonut hänen pelejään Suomessa, hän on ollut ykkösylivoimassa, ykkösketjussa tasakentällisin. Tämän lisäksi he ovat laittaneet hänet jopa tappamaan jäähyjä, Tippett ihastelee.

– Hän on paljon monipuolisempi pelaaja. Sellaista tapahtuu, kun pelaaja kypsyy. Hänen kohdallaan kyse on kypsymisestä pelaajana ja ihmisenä. Uskon, että hän on paljon parempi pelaaja tullessaan tällä kertaa tänne, Tippett ennakoi.