Edmonton Oilers tiedotti äskettäin sosiaalisessa mediassa, että se pääsi suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa kaksivuotiseen sopimukseen.

Liigassa liekehtivä Puljujärvi jatkaa vielä Kärppien mukana toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Hyökkääjä liittyy Oilersin mukaan joulukuussa, kun NHL-leirit alkavat.

Aika Kärpissä on tehnyt hyvää.

– Tämä puolentoista vuoden jakso on antanut lisää itseluottamusta. Uskon kasvaneeni sekä ihmisenä että pelaajana ja olevani valmis uuteen askeleeseen NHL:ää ajatellen, Puljujärvi sanoo NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari takoi Kärpissä viime kaudella 56 runkosarjan pelissä tehot 24+29=53 (+30). Tämän kauden saldo on neljän pelin jälkeen 5+2=7 (+7). Pelaajan kohdistui viime kaudella hirmuodotukset.

– Täysi kausi ja 60 ottelua, joista jokaisessa tarkoituksena oli olla koko kaukalon paras pelaaja, auttoi todella paljon. Olen vahvempi ja nopeampi kuin pari vuotta sitten. Se on helpottanut pelaamista paljon ja antanut mahdollisuuden tehdä enemmän.

Tämä allekirjoitetaan myös Oilersissa.

– Keskusteluista (GM Ken) Hollandin ja valmennuksen kanssa tuli sellainen kuva, että minut todella halutaan Oilersiin ja osaksi joukkuetta. He pitävät otteistani Suomessa ja ovat nähneet, että olen tehnyt täällä hyvää jälkeä. He uskovat, että pystyn auttamaan joukkuetta myös NHL:ssä.

Suomalainen tietää, mitä jatkossa vaaditaan.

– Haluan olla parempi fyysisesti ja monipuolisempi. En ole pelkkä hyökkäysvetoinen pelaaja, vaan pärjään myös alivoimalla ja puolustussuuntaan. Olen vahvempi ja pystyn pelaamaan kookkaan pelaajan tavoin.