Kolme Stanley Cupia urallaan voittaneen Vegas Golden Knightsin tähtimaalivahti Marc-Andre Fleuryn uskotaan monien yleisesti vaihtavan maisemaa ennen ensi kauden alkua.

Taustalla on Golden Knightsin päätös solmia jatkosopimus siirtotakarajalla hankkimansa Robin Lehnerin kanssa. Vaikkei seura vielä ole vahvistanut asiaa, uskotaan Lehnerin jatkavan seurassa viisivuotisella sopimuksella.

The Athleticin mukaan Fleuryn kintereillä olisi ennen kaikkea kaksi seuraa, joista molemmilla on kytköksiä fanien rakastamaan maalivahtiin. Sivuston mukaan ykkösvaihtoehdot Fleuryn uudeksi seuraksi ovat Minnesota Wild ja Pittsburgh Penguins.

Wildin GM Bill Guerin on Fleuryn entinen pelikaveri, jolla on tiettävästi lämpimät välit maalivahdin kanssa. Guerin on myös puhunut avoimesti katsastavansa markkinoilta uutta ykkösmaalivahtia.

35-vuotias konkarimaalivahti on edelleen rakastettu hahmo myös Pittsburghissä, ja fanit ottaisivatkin miehen avosylin takaisin seuraan. Pittsburgh-vaihtoehdossa ongelmaksi nousee kuitenkin ”Flowerin” iso sopimus. Vegasin olisi suostuttava ottamaan kannettavakseen osa maalivahdin seitsemän miljoonan dollarin vuosipalkasta kahden seuraavan kauden osalta, muutoin paluu teräskaupunkiin voitaneen unohtaa.

Maalivahdilla on lisäksi sopimuksessaan pykälä, jonka mukaan tätä ei voida kaupata kymmeneen miehen itsensä nimeämään seuraan. Tämä puolestaan sulkee suurella todennäköisyydellä pois Vegasin mahdollisuuden heivata Fleuryn jättisopimusta Ottawa Senatorsin tai Buffalo Sabresin kaltaisiin NHL:n kellarikerroksen seuroihin.