Dallas Stars -leirissä alkavat tähdet hiljalleen sammua. Tampa Bay Lightning voitti NHL:n finaalisarjan neljännen pelin lauantaiyönä jatkoerässä 5-4, ja samalla se siirtyi ottelusarjassa johtoon jo voitoin 3-1.

Vaikka Stars pelaa vähintään kolme kertaa selkä seinää vasten finaaleissa ja nousu mestaruuteen kuulostaa vähintäänkin vaikealta, riittää joukkueen leirissä uskoa – luonnollisesti.

– Uskon lujasti tähän joukkueeseen. Nyt ei jäädä murehtimaan tätä ottelua vaan siirrytään nopeasti eteenpäin ja valmistaudutaan seuraavaan otteluun, Tyler Seguin ynnäsi kolmannen tappion jälkeen NHL:n suomenkielisten nettisivujen mukaan.

Jos lauantaiyön pelissä yksi maali olisi kääntynyt toisin, olisi Dallas nousut voitoissa 2-2:een.

– Olen ylpeä siitä, kuinka pelasimme tänään. Luotan täydellisesti joukkueeseemme ja siihen, että nousemme tästä, päävalmentaja Rick Bowness selitti.

Dallas ei ole päässyt taalaliigassa näin pitkälle ikiaikoihin. Nyt on aika nauttia, vaikka tilanne on tukala.

– Stanley Cup -finaaleihin on vaikea päästä, ja sinne asti etenee vain 31 joukkueesta vain kaksi. Nyt pitää nauttia, sillä kukaan ei tiedä, koska saa seuraavan tilaisuuden pelata mestaruudesta. Se tieto luo hyvänlaista painetta, joka pitää kääntää omaksi eduksi.

Dallasissa pelaavat pakit Esa Lindell ja Miro Heiskanen sekä hyökkääjät Joel Kiviranta ja Roope Hintz.