Patrik Laineen nimi pyörii tällä hetkellä tiuhaan NHL:n siirtohuhuissa.

Winnipeg Jetsin nuoren maalitykin nykyinen sopimus umpeutuu tulevan kauden jälkeen, ja kanadalaisseuran uskotaan olevan valmis luopumaan 22-vuotiaasta laitahyökkääjästään nyt, kun tästä saatava vaihtoarvo olisi yhä korkealla.

Sportsnetin arvostettu NHL-sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin mielestä suomalaistykin siirto saattaa olla pian täyttä todellisuutta.

– Laineen tilanne on mielenkiintoinen. Jotain on tekeillä. En tiedä onko Laine onneton vai mitä. Luullakseni hän haluaisi pelata Mark Scheifelen kanssa, enkä ole varma onko Winnipegillä samat ajatukset, Friedman spekuloi Oilers Now -ohjelmassa.

– Winnipeg on tajunnut, ettei jatkosopimuksen solmiminen tule olemaan helppoa ja että seuran saattaisi olla parasta kaupata hänet nyt. Se on mahdollista, asia on ehdottomasti tapetilla, toimittaja arvioi.

Friedman muistuttaa Jetsin toimineen samalla tavoin huippupuolustaja Jacob Trouban kanssa, jonka seura kauppasi New York Rangersiin ennen uuden sopimuksen solmimista.

– He tajuavat, että mitä lähemmäs rajoittamattoman vapaan agentin statusta Laine tulee, sitä todennäköisemmin he joutuvat kauppaamaan hänet, Friedman päättää.