Pittsburgh Penguinsin Matt Murray on pudonnut NHL:n huipulta yhtä nopeasti kuin hän sinne nousikin. Vielä 2017 Murray torjui Penguinsin upeasti toiseen perättäiseen Stanley Cupiinsa. Tällä kaudella torjuntaprosentti valahti runkosarjassa jo alle 90:n.

26-vuotias maalivahti saa siis todennäköisesti etsiä ensi kaudeksi uutta työnantajaa. Viime talvena Tristan Jarry esiintyi maalin suulla jo huomattavasti vakuuttavammin. Jarryn kiinnittäminen on Penguinsille myös halvempaa.

Mihin Murray sitten voisi päätyä? The Athletic -toimittaja James Mirtlen mukaan vaihtoehtoja ei ole enää paljon. Ottawa Senators olisi kaikessa kolkkoudessaan loogisin paikka tasonsa hukanneelle Murraylle.

– Ollaan rehellisiä. Hän on pienoinen riski tällä hetkellä. Hän ei ole pelannut hyvää kautta sen jälkeen, kun he voittivat mestaruuden, Mirtle lataa.

Mirtle vertaa Murrayn tilannetta Braden Holtbyn vastaavaan.

– He haluavat saada ykkösmaalivahdin palkkaa, tai ainakin lähelle. Jos olet mestaruutta havitteleva joukkue palkkakatto-ongelmien kanssa, aiotko sitoa omaisuutesi kysymysmerkkiin maalilla? Varsinkin vuonna, jolloin maalivahdiksi on paljon vaihtoehtoja?

– Ehkä et. Mikä jättää jäljelle joukkueen kuten Ottawa, jolla on paljon tilaa palkkakatossa ja joka voi kokeilla, mitä Murray antaisi heille.

Mirtle uskoo, että vastine mahdollisessa Murray-kaupassa tulee olemaan todella pieni Stanley Cupit huomioon ottaen. Murray on tällä hetkellä rajoitettu vapaa agentti, eli joukkueet hankkisivat käytännössä oikeudet neuvotella sopimuksesta hänen kanssaan.