St.Louis Bluesin kapteeni Alex Pietrangelon sopimus päättyy kuluvaan kauteen ja 30-vuotiaasta kanadalaisesta tulee rajoittamaton vapaa agentti (UFA), kun NHL:n vapaiden pelaajien markkinat aukeavat 9.lokakuuta.

Bluesin kerrotaan tarjonneen kipparilleen aiemmin viisivuotista, 7-8 miljoonan dollarin vuositulot takaavaa jatkosopimusta, mutta Pietrangelon kerrotaan olleen siihen pahasti pettynyt. (lue lisää täältä)

Pietrangelo kiteyttää The Athleticin tuoreessa haastattelussa ajatuksensa tilanteesta melko suoraan.

– Olen tietenkin hieman pettynyt ettemme ole saaneet sopimusta tehtyä. Mutta tämä on nyt tilanne ja olemme yli kolmen viikon päässä lokakuun 9.päivästä (pelaajamarkkinoiden aukeamisesta), eikä juuri mikään ole edistynyt, Pietrangelo manailee.

Puolustaja on Bluesin ykköskierroksen varaus kesän 2008 NHL-draftista ja pelannut joukkueessa toistaiseksi koko uransa. Jatkolle tutussa ryhmässä on muitakin kuin itsekkäitä syitä.

– Vaimoni perhe on täällä ja olemme todella läheisiä, mutta samalla kyse on tietysti vain lyhyestä ajasta elämässä. Sitä kuitenkin haluaisi tehdä oikean ratkaisun perheen kannalta, Pietrangelo pohdiskelee.

Viimeiset neljä kautta Bluesissa kapteenin C-kirjainta kantanut Pietrangelo summasi päättyneellä kaudella 70 runkosarjaottelussa komeat 52 (16+36) tehopistettä. Pudotuspeleissä pakin saldo oli yhdeksässä pelissä 1+5=6.