Yksikään kanadalaisjoukkue ei ole voittanut Stanley Cupia 27 vuoteen, eikä tuohon tilastoon tule tänäkään vuonna muutosta.

Murheellisesta lukemasta huolimatta tilanne Kanadassa näyttää nyt valoisammalta kuin pitkään aikaan. Legendaarinen NHL-pomo Brian Burke päätti laittaa kanadalaisjoukkueet järjestykseen sen mukaan, kuka olisi lähimpänä murtaa kirouksen lähivuosina.

Listan kärkeen sijoittui Toronto Maple Leafs ja kakkoseksi Edmonton Oilers. Molempien joukkueiden kohdalla kehityskohteet löytyvät puolustuksesta. Burken mukaan Frederik Andersen on täysin riittävä maalivahti Torontolle, vaikka hän onkin saanut kritiikkiä osakseen.

Pudotuspeleissä komeasti esiintynyt Vancouver Canucks jäi listalla kolmanneksi. Burke tietää valinnan aiheuttavan paljon porua Vancouverissa.

– He tulevat sekoamaan kun ovat vasta kolmansia, mutta ei voi mitään, hän tylyttää.

Hyviä puoliakin joukkueesta toki löytyy.

– Heillä on lännen toiseksi parhaat kärkisentterit Horvatissa ja Petterssonissa. Heidän täytyy myös jatkaa Markströmin sopimusta. He eivät voi luottaa Demkoon, Burke sanoo.

Calgary Flames ja Winnipeg Jets jakoivat listalla neljännen sijan ennen Montreal Canadiensia ja Ottawa Senatorsia. Burke mainitsi pitävänsä erityisesti Flames-puolustaja Juuso Välimäestä ja Canadiensin nuorista senttereistä, joihin Jesperi Kotkaniemikin lukeutuu.