Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laineen nimi nousi aikaisemmin tällä viikolla TSN:n toimesta NHL:n siirtohuhujen keskiöön.

The Athletic -lehden Jetsin asiantuntijana toimiva Murat Ates näkee, että Laineen kauppaaminen voisi olla mahdollista, joskin hyvin epätodennäköistä.

– Winnipeg Jets kuuntelee ehkä tässä kohtaa tarjouksia Laineesta – varsinkin, jos Laineen tulevat sopimusneuvottelut aiheuttavat heille huolta. Laineen seuraavan palkkapyynnön kaavaillaan olevan matalampi NHL:n samana pysyvän palkkakaton takia, mutta siihenkään ei ole vielä mitään takeita. Laineella on (kesällä 2021) mahdollisuus neuvotella kolmannen osapuolen kanssa NHL-sopimuksesta. Jets haluaa varmasti välttää saman tilanteen, johon he joutuivat Jacob Trouban kanssa, Ates kertoo.

Ates uskoo, että Laineen kauppaamisen sijaan Jets voisi kohottaa Laineen vastuuta ensi kaudella.

– En usko, että Jetsillä olisi kiire Laineen kauppaamisen kanssa. Onko Laineen suurin valitus se, että hän ei ole päässyt pelaamaan tarpeeksi Mark Scheifelen kanssa? Se voi pitää osittain paikkansa, koska Kyle Connor on pelannut vuodesta 2017 lähtien kaksi kertaa enemmän Scheifelen kanssa, kuin Laine. Heidän peliminuutit olivat silti hyvin lähellä toisiaan viime kaudella. Vaikuttaa siltä, että Laine olisi saamassa vihdoin tilaisuuden, jota hän on odottanut, Ates kaavaili.