Patrik Laine varattiin Winnipeg Jetsiin kovien odotusten saattelemana. Häntä verrattiin maalintekijänä jopa Aleksandr Ovetshkiniin, ja hänen tulevaisuudessaan arvioitiin olevan useita 50 maalin kausia ja maalipörssin voittoja.

Maalimäärät ovat kuitenkin jääneet odotuksista. TSN:n asiantuntijat arvioivat, että Winnipeg saattaisi kaupata Laineen pois vahvistaakseen muita osa-alueitaan.

– On selvää, että turhautuminen hänen suorituksiaan kohtaan kasvaa suhteessa siihen, mitä hän potentiaalisesti voisi tehdä ja mitä hän tekee, Ray Ferraro kommentoi.

– Minun mielestäni hän on pelannut paremmin tällä kaudella kuin viime kaudella. Hän ei tehnyt niin paljon maaleja, mutta hän näytti sitoutuneemmalta ja pelasi parempaa joukkuepeliä, eikä vain seissyt paikoillaan ja tykittänyt onetimereita.

Winnipegillä on paljon syitä suomalaisen kauppaamiseen.

– Winnipegillä on palkkakatto-ongelmia. Heidän kärkipelaajansa ovat todella kalliita. Pitäisikö Laine kaupata ja ottaa askel taaksepäin? Monilla joukkueilla on hyvä sentteri, jolla ei ole ketään, kenelle syöttää.

Vastineeksi Ferraro haluaisi erinomaisen kakkossentterin, joka ratkaisisi vuosia jatkuneet ongelmat kakkosektjussa.