Arizona Coyotes sai aikaisemmin elokuussa pahasti lunta tupaan, kun NHL rankaisi heitä varausikäisten pelaajien testaamisesta ilman lupaa. Coyotes menetti tämän takia vuoden 2021 ensimmäisen kierroksen varauksen (2021) sekä vuoden 2020 toisen kierroksen varauksen.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin mukaan Coyotes on ajettu tukalaan paikkaan, sillä heillä ei ole nyt seuraavaan kahteen vuoteen yhtään varausvuoroa ensimmäisen kolmen varauskierroksen joukossa.

Coyotes hakee nyt muutosta tähän tilanteeseen, mutta hinta voi olla seuralle järisyttävän kova.

Friedmanin mukaan Coyotes voisi olla valmis kauppaamaan seuran pitkäaikaisen tähtipuolustajan ja kapteenin Oliver Ekman-Larssonin, kunhan vastikkeena tulisi varausvuoroja.

– Ekman-Larssonilla on vielä seitsemän vuotta jäljellä 8,25 miljoonan dollarin palkkaa takaavaa sopimusta. Coyotes testailee markkinoita hänen suhteensa. Ekman-Larssonin sopimuksessa oleva siirron estävä pykälä antaa hänelle vallan valita tulevaisuudestaan. Puheiden mukaan hän ei kuitenkaan ole siirtoa vastaan, kunhan oikea sijainti löytyy. Hänen sopimustaan ei ole helppoa liikuttaa, mutta on joukkueita, jotka uskovat Ekman-Larssonin pystyvän palaamaan tasolleen uuden alun avulla, Friedman kirjoitti tuoreessa 31 Thoughts -kolumnissaan.

29-vuotias Ekman-Larsson pelasi viime kaudella NHL:n runkosarjassa 66 ottelua pistein 9+21=30. Tehotahti oli hänelle rutkasti totuttua heikompi.