Philadelphia Flyersin ja Montreal Canadiensin pudotuspelisarja ei venynyt edes seitsemään otteluun, mutta silti voidaan spekuloida sillä, etenikö oikea joukkue jatkoon. Flyers vei lopulta sarjan nimiinsä voitoin 4–2.

TSN:n toimittaja Dave Poulin nosti esiin hämmentävän tilaston ratkaisuottelun päätyttyä.

– 6/11 Carey Pricen taakse tehdyistä maaleista meni sisään omien puolustajien mailoista, hän sanoi.

Kuudennessa ottelussa Canadiens voitti laukaukset peräti 33–17.

– He tekivät niin paljon asioita oikein, mutta pomput eivät olleet myötä tänäänkään. He pelasivat todella hyvin koko sarjan, Poulin kehui.

– Jotkut pelit kun päättyvät, ajattelet ”vau, pelasimme todella hyvin emmekä voittaneet”. Jossain toisissa otteluissa ajattelet ”onneksi tuo peli on ohi – meillä ei ollut mitään asiaa voittaa”. Niin Flyers ajatteli tänään.

Myös ratkaisupelissä omien pelaajien mailat olivat ikävässä asennossa Canadiensin kannalta. Ivan Provorovin laukaus viivasta pomppasi maaliin Shea Weberin mailasta ja Kevin Hayesin kääntö maalille lirui sisään Artturi Lehkosen lavan kautta.

– Hyvää puolustuspeliä… Paitsi että hän ohjaa sen Carey Pricen jalkojen välistä, Poulin kuvaili Lehkosen tilannetta.

Flyersin nuori Carter Hart torjui kuin torjuikin joukkueensa jatkoon, mutta sympatiat TSN:n lähetyksessä menivät Pricelle ja Canadiensille. Tähän yhtyi myös Craig Button.

– Niin hyvältä kun Hartin tulevaisuus näyttääkin – ja hän on nytkin jo melko loistava – hän ei mitenkään päihittänyt Pricea, Button lausui.