Carolina Hurricanesin ja New Jersey Devilsin viime keväällä siirtorajalla tekemä Sami Vatasen sisältänyt vaihtokauppa on viimein valmis.

Hurricanesin GM Don Waddell paljasti torstaina, että seura on luovuttanut tämän vuoden kolmannen kierroksen varauksensa Devilsille.

Devils ja Hurricanes sopivat keväällä Vatasen vaihtokaupan yhteydessä ehdon, jonka mukaan Hurricanesin täytyy antaa neljännen kierroksen varaus, jos Vatanen pelaa viidessä tai useammassa runkosarjaottelussa. Tämä ei lopulta toteutunut suomalaispuolustajan loukkaantumisen ja koronaviruspandemian takia.

Toinen joukkueiden sopima ehto oli se, että Hurricanesin neljännen kierroksen varaus vaihtuu kolmoskierroksen varaukseksi, jos Vatanen pelaa yli 12 runkosarjaottelua tai vähintään 70 prosenttia Hurricanesin pudotuspeliotteluista. Jälkimmäinen ehdoista lopulta toteutui, kun Vatanen pelasi seitsemän Hurricanesin kahdeksasta pudotuspeliottelusta.

Devils sai kaupassa myös vastikkeena hyökkääjä Janne Kuokkasen, puolustaja Fredrik Claessonin.

Vaihtokauppaa voidaan pitää Hurricanesin silmissä melkoisena epäonnistumisena, sillä joukkue tarjosi ison saaliin pelaajasta, joka pelasi lopulta vain seitsemän ottelua joukkueessa. Vatasen sopimus päättyy tähän kauteen, eikä Hurricanesin uskota pystyvän tarjoamaan suomalaiselle jatkosopimusta.

Chip Alexander

@ice_chip
Don Waddell says Canes will give up a third-round draft pick to the Devils in that Vatanen played more than 70 percent of the playoff games. That was one condition of the trade with New Jersey.