New York Rangersia koki todellisen onnenpotkun viime viikolla, kun seura voitti arvonnan avulla NHL:n varaustilaisuuden himoitun ykkösvalinnan.

Kiekkomaailmassa ollaan jo täysin varmoja siitä, että ykkösvaraus tullaan käyttämään kanadalaishyökkääjä Alexis Lafrenièreen.

Aikaisemmin viime viikolla ilmoille nousi huhuja, että ykkösvaraus voisi olla kaupattavissa, jos tarjous on oikea. Yksi ehdotus oli Senatorsin ensimmäisen kierroksen 3. ja 5. valinnan vaihtaminen päikseen Rangersin ykkösvaraukseen.

Ottawa Senatorsin omistaja Eugene Melnyk löi nämä huhut kuitenkin nopeasti maahan.

– Kolmannen ja viidennen varauksen vaihtaminen ykkösvalintaan on täysin järjetöntä. Olemme innoissamme siitä, että saamme toivottaa niin monta uutta pelaajaa Senatorsiin varaustilaisuuden avulla, Melnyk sanoi Postmedian haastattelussa.

NY Postin tietojen mukaan Rangers haluaa ykköspikistä Senatorsin nuoren tähtihyökkääjän Brady Tkachukin ja Senatorsin kolmannen valinnan. Senatorsin ei kuitenkaan uskota suostuvan tähän vaatimukseen.

Varmaa on kuitenkin se, että Senatorsin GM Pierre Dorion aikoo käydä neuvotteluja Rangersin kanssa ykkösvarauksesta.

– Käy järkeen, että Dorion aikoo ihan vain työteliäänä miehenä soittaa Rangersin GM:lle Jeff Gortonille liittyen ykkösvaraukseen. Myös Montreal Canadiensin odotetaan tekevän tarjous Rangersille, sillä he olivat yksi ahkerimpia joukkueita puoltamaan uutta lottoarvontaa, Ottawa Sun -lehden toimittaja Bruce Garrioch kertoo.