Columbus Blue Jackets päätti Toronto Maple Leafsin kauden voittamalla varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa pelatun ottelusarjan viidennen ja ratkaisevan ottelun 3-0.

Kiekkohullussa Torontossa tyrmistyttiin supertähtiä vilisevän ryhmän tappiosta ennakkoon altavastaajina sarjaan lähteneelle Blue Jacketsille ja Maple Leafsin nuori päävalmentaja Sheldon Keefe joukkoineen sai kovaa palautetta.

Vajaata vuorokautta myöhemmin Blue Jacketsin konkariluotsi John Tortorella osoitti komeasti tukeaan kesken kauden Maple Leafsin peräsimeen nousseelle tulokasvalmentajalle.

– En vain ymmärrä miten ihmiset repivät Sheldon Keefea ja hänen tiimiään, he ovat tehneet mahtavaa työtä joukkueen kanssa. Osa siitä mitä olen saanut nähdä ja lukea eilisiltana, puolet kaupungin (Toronto) asiantuntijoista luulevat tietävänsä kaiken pelistä, mutta eivät todellakaan tiedä, Tortorella totesi TSN:n mukaan lehdistötilaisuutensa alkajaisiksi ja jatkoi:

– Se ottaa minua päähän valmentajatoverina tässä liigassa. Tiedän että kyseessä on Toronto, mahtava paikka ja kiekkokaupunki jossa rakastan olla, mutta osa mistä häntä kritisoidaan menee yli ymmärryksen ja osoittaa ettei ihmisillä ole hajuakaan mitä tässä pelissä tapahtuu. Olen iloinen voitostamme, mutta haluan tukea häntä ja hänen tiimiään mahtavasta työstä joukkueensa kanssa.

Keefe hyppäsi Maple Leafs-luotsiksi marraskuussa torontolaisten annettua potkut Mike Babcockille. Kyseessä on 39-vuotiaan luotsin ensimmäinen pesti NHL-päävalmentajana.

Keefe toimi aiemmin reilun neljän kauden ajan Maple Leafsin farmiseura Marliesin päävalmentajana.