Pohjois-Amerikassa hämmästellään Jesperi Kotkaniemeä – isä paljastaa muutoksen taustat: ”Hän hymyilee taas”

© Kuva: Getty Images

Jesperi Kotkaniemen runkosarja oli todella vaikea. Erinomaisen tulokaskauden jälkeen odotukset olivat korkealla, mutta suomalaisen peli ei koskaan lähtenyt käyntiin. Kotkaniemi iski 36 runkosarjaottelussa tehot 6+2=8. Loppukaudesta hänet lähetettiin farmiin.

Pohjois-Amerikassa on hierottu silmiä runsaasti pitkän tauon jälkeen. Kotkaniemi on selvästi parantanut otteitaan keväästä ja esiintynyt erinomaisesti Montreal Canadiensin paidassa pudotuspeleissä.

The Athletic kyseli nuorukaisen isältä, Mikael Kotkaniemeltä, mistä muutos oikein juontaa juurensa.

– Hän oli vakava kaveri, kun hän tuli takaisin Suomeen. Mutta nyt hän hymyilee taas, ja se on hyvä merkki, isä aloittaa.

– Hän teki sata kyykkyä viikossa saadakseen lisää voimia jalkoihinsa. Hän treenasi kuusi päivää viikossa lihaskuntoaan. Hän luisteli vain kolme tai neljä kertaa.

Kotkaniemi sai myös apua huippuluokan asiantuntijoilta. Nuorta suomalaista valmensivat tauon aikana olympialuistelija Janne Hänninen sekä entinen NHL-pelaaja Raimo Summanen.

– Se oli hyvä päätös, sillä he auttoivat häntä fyysisesti mutta myös henkisesti, Mikael-isä kommentoi.

– Mielestäni tämä on todiste siitä, että hänellä on paljon tahdonvoimaa. Kun hän tuli takaisin Suomeen, hän aloitti treenaamisen saman tien. Hän halusi näyttää, mistä puusta hänet on veistetty.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.