Aleksander Barkovin kipparoima Florida Panthers koki NHL:n pudotuspelien ensimmäisen vaiheen ensimmäisessä osaottelussa pettymyksen. NY Islanders otti ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan pelissä, joka päättyi 2-1. Barkov kirjautti koitoksessa yhden syöttöpinnan.

Tyyni kapteeni ei lähtenyt kamppailun tauottua masentelemaan, vaan näki urakassa paljon hyvää.

– Paransimme ottelun edetessä, ja toinen sekä kolmas erä olivat hyviä. Saimme aikaan painetta. Sitä pitää jatkaa toiseen otteluun, johon pääsemme taas 0-0 tilanteesta. Jos onnistumme siinä, tilanne on jo paljon parempi, suomalainen sanoi muun muassa NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan.

– Paransimme kiekollista peliämme loppuun. Voitimme kiekon ja saimme aikaan hyökkäystilanteita. Meidän pitäisi vain löytää keinot saada aikaan laadukkaampaa hyökkäyspelaamista ja päästä paremmin kiinni kiekkoon.

Sentteri nautti taas suurta vastuuta, kun peliaikaa tippui reilut 20 minuuttia. Suomalaisen tehotilastoon merkattiin lukema +1.

– Jäähyt hidastivat meitä. Osa pelaajista ei päässyt jäälle, ja peliin on vaikea päästä kiinni, jos pelaajista puolet pelaa koko ajan ja puolet eivät ollenkaan. Rangaistusaitiosta pitäisi siis pysyä poissa.

Joukkueen peli-ilmeeseen kapteeni oli tyytyväinen.

– Taistelimme ja halusimme voittaa. Puolustimme hyvin ja maalivahtimme oli hyvä. Peli-ilmeessä ei siis ollut vikaa.

– Tiesimme kyllä, että vastustaja pelaa noin ja puolustaminen on tuollaista. Maalipaikkoja ei siis tule paljoa. Jos meillä kuitenkin on tällainen peli-ilme ja halu voittaa, niin luulen, että tästä tulee vielä ihan hyvä.

Joukkueet jatkavat taistelua tiistai-iltana.