43-vuotias Boston Bruins-kapteeni Zdeno Chara on tämän hetken vanhin NHL-pelaaja.

Siitä huolimatta slovakialaiskonkari ei lähesty tulevia pudotuspelejä siltä kannalta, että ne olisivat komean uran viimeiset. Chara kertoi NHL:n nettisivujen mukaan lauantaina, ettei ole vielä lainkaan päättänyt milloin pelit päättyvät lopullisesti.

– Keskityn siihen kuinka pelaan ja suoriudun ja pidän mieleni avoimena. Näemme myöhemmin mitä tulee tapahtumaan, mutta tällä hetkellä keskityn vain suorituksiini, Chara totesi.

Puolustaja on pelannut NHL:ssä kaudesta 1997-98 lähtien ja toiminut Bruinsin kapteenina syksystä 2006 alkaen. Parilla viime kaudella Chara on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen aina syntymäpäivänsä tuntumassa maaliskuussa, mutta tänä vuonna uusi kontrahti on vielä tekemättä.

Hyökkääjä Brad Marchand on ollut Charan joukkuekaveri jo 11 kauden ajan, eikä näe yhteiselolle loppua.

– En todellakaan tiedä. Hän vaikuttaa kaverilta joka pelaa ikuisesti, yleensä sitä huomaa kun joku aikoo laittaa pillit pussiin, mutta hänellä ei ole lainkaan sellaista asennetta. Hän tekee edelleen enemmän kuin kukaan muu, haluaa voittaa enemmän kuin muut. Aina kun se (lopettaminen) tulee puheeksi, hän kertoo aina pelaavansa vielä vuosia siihen asti kunnes on 70, mikä taitaa olla parin vuoden päässä, Marchand veisteli.