NHL-varaustilaisuuden ykkösvarausvuoro on tunnetusti kullanarvoinen sen draft-lotossa itselleen saavalle seuralle.

Silti jotkut varausikäluokat sisältävät huomattavasti tavanomaista vuosikertaa kovempia lupauksia, joiden arvo seuroilleen on muita huomattavasti suurempi. Näistä tämän vuosituhannen parhaina esimerkkeinä vuosien 2004 (Aleksandr Ovetshkin), 2005 (Sidney Crosby) tai 2015 (Connor McDavid) varausikäluokkien ykkösnimet.

The Athleticin Sean McIndoe vastasi lukijakysymykseen siitä, minkä joukkueen menestykseen menneiden vuosien varaustilaisuuksien kärkivarausvuorot ovat vaikuttaneet eniten. Toimittajan valinnasta ei monellakaan NHL-fanilla liene epäselvyyttä – se on tietysti Pittsburgh Penguins.

– Kyllä, se on ehdottomasti Penguins. En pysty edes nimeämään haastaajaa heille. On fakta, että historian kaksi parasta ykkösvarausta (Mario Lemieux ja Sidney Crosby) päätyivät heille. Se yhdistettynä ”kohtalaiseen” maalivahtiin (Marc-Andre Fleury), toimittaja luettelee.

Lemieux’n ja Crosbyn arvoa Penguinsin viidessä Stanley Cupin voitossa ei voi kyllin korostaa, minkä lisäksi Fleury oli osaltaan nostamassa seuraa NHL:n heittopussista Stanley Cup -voittajaksi. Unohtamatta Jevgeni Malkinia, jonka Penguins onnistui saamaan kivikovasta vuoden 2004 varaustilaisuudesta kakkossijalta heti Ovetshkinin jälkeen. Malkin kun olisi ollut lähes kaikkina muina vuosina takuuvarma ykkösvalinta.

Mikä muu NHL-seura on mielestäsi hyötynyt eniten saamistaan ykkösvarausvuoroista? Kerro mielipiteesi NHL Suomen Facebook-sivulla!