Kärppien megalupaus Aatu Räty on nostettu useissa arvioissa suosikiksi vuoden 2021 NHL:n varaustilaisuuden ykkösnimeksi.

17-vuotiaalla Rätyllä on mahdollisuus olla NHL:n historian ensimmäinen suomalaispelaaja, jonka nimi huudettaisiin NHL:n varaustilaisuudessa ensimmäisenä.

NHL:ään on napattu kakkosvarauksina suomalaisista Kaapo Kakko (2019), Patrik Laine (2016), Aleksander Barkov (2013) sekä Kari Lehtonen (2002)

– Olisi jättimäinen kunnianosoitus olla ensimmäinen suomalaispelaaja, joka varattaisiin ensimmäisenä NHL:ään, mutta en ajattele tätä asiaa vielä. Teen vain töitä pelini parantamiseksi, ja jos pelaan hyvin Liigassa tai maajoukkueessa, niin ehkä sitten se on mahdollista, Räty kertoo mediajätti TSN:n haastattelussa.

– En tunne mitään paineita, joten minulla ei taida olla mitään erityistä asiaa, joka vaivaisi päätäni. Ei pidä ajatella liikaa varausennakoita tai sellaisia asioita. Keskittyminen täytyy pitää omassa pelaamisessa – ja jos se menee hyvin, niin ihmiset kyllä näkevät kuinka hyvä olen ja varaavat minut korkealta, suomalaisnuorukainen jatkoi.

TSN:n toimittaja Mark Masters halusi vielä varmistaa Rädyltä, että eikö hän oikeasti tunne mitään suosikin paineita mahdollisesta NHL:n ykkösvarauksesta.

– En, en oikeastaan. Ainut paine on se, jonka annan itselleni ollakseni erinomainen, Räty sanoi itsevarmasti.