Calgary Flamesilla on edessä suuria päätöksiä liittyen suomalaispuolustaja Juuso Välimäen tilanteeseen.

Sportsnetin toimittajan Eric Francisin mukaan Flames ei ole näillä näkymin peluuttamassa loukkaantumisen takia koko kauden väliin jättänyttä Välimäkeä NHL:n mahdollisissa jatkopeleissä.

Syy tähän on se, että pelattuaan yhden NHL-ottelun tällä kaudella, Välimäki jouduttaisiin suojaamaan Seattlen valinnalta vuoden 2021 laajennusvaraustilaisuudessa.

NHL-seurat saavat suojata laajennusvaraustilaisuudessa kaikki pelaajansa, joilla on enintään kaksi kautta kokemusta NHL:stä. Välimäellä on tällä hetkellä yksi NHL-kausi takana.

Välimäen peluuttaminen tällä kaudella voi maksaa Flamesille ison hinnan.

– Tällä hetkellä Flames olisi varmuudella suojaamassa puolustajista Noah Hanifinin ja Rasmus Andressonin heidän ikänsä ja sopimustensa takia. Jos Flames päättää peluuttaa Välimäkeä NHL:n pudotuspeleissä, niin se voisi tarkoittaa kapteeni Mark Giordanon menettämistä Seattlelle, Francis kirjoittaa.

Flamesiin vuonna 2017 ensimmäisellä kierroksella (16.) varattu Välimäki pelasi NHL:ssä edellisen kerran kaudella 2018-19. 21-vuotias Ilveksen kasvatti kirjasi kyseisellä kaudella 24 NHL-ottelussa tehot 1+2