NHL:ssä harjoitellaan tällä hetkellä tarkoin tehdyin koronarajoituksin.

Pohjois-Amerikkaan palannut Mikko Rantanen kertoi Iltalehdelle, miten rajoitteet vaikuttavat Colorado Avalanchen harjoitteluun.

– Tällä hetkellä menemme pienryhmissä. Maksimissaan 12 pelaajaa on jäällä per ryhmä. Meillä on nyt kaksi eri harjoitusryhmää, loppuviikolla niitä on kolme, kun tulee hiukan lisää äijiä paikalle. Kuntosalilla ryhmät jaetaan vielä kahteen osaan, eli kuusi pelaajaa saa olla samassa osassa salia ja toiset kuusi harjoittelevat salin toisessa osassa, Rantanen sanoo Iltalehdelle.

Suomalaisten ryhmä alkaa harjoittelemaan aina aikaisin aamulla.

– Salitreeni on kello 8, ja jäälle menemme kymmeneltä. Emme saa olla hallilla missään kontaktissa toisen ryhmän pelaajien kanssa. Tämä siksi, että jos tulee koronavirustartunta, niin tartuntaryhmä saadaan helpommin rajattua, Rantanen kertoo.

Samalla Avalanchen suomalaistähti kertoo, ettei hän oikein tiedä, miten kauden mahdolliseen jatkumiseen pitäisi suhtautua.

– Toivottavasti sitä asiaa oikeasti mietitään, eikä nyt vain oteta rahat pois.

– En ole asiantuntija tässä. Päättäjät varmaan miettivät juuri tällä hetkellä päänsä puhki tätä asiaa. Ei kai kukaan halua riskiä ottaa. Onneksi minun ei tarvitse päättää, hyökkääjä sanoo.