NHL:n komissaari Gary Bettman kommentoi sarjan jatkosuunnitelmia pitkän koronavirustauon jälkeen.

NHL:ssä pelataan 24 joukkueen pudotuspelit. Sarjaa on tarkoitus jatkaa kesällä. Koronaviruspandemia luo ympärille epävarmuutta, mutta komissaari on luottavainen jatkon suhteen.

− On selvää, että missä tahansa lajissa pitkä tauko muuttaa kaiken. Mutta tietojemme mukaan pari karanteeniin asetettua, todettua tartuntatapausta ei haittaa suunnitelmia, Bettman totesi ESPN:lle.

Chicago Blackhawksin tähtihyökkääjä Patrick Kane kertoi pelaajien näkemyksen tilanteeseen ESPN:lle.

− Vaikuttaa siltä, että tällä hetkellä tehdään kaikki oikeat toimenpiteet, jotta pelaajat olisivat terveitä ja turvassa. Sarja tekee hyviä valmisteluja ennakkoon ja testaa pelaajia, joten arvostamme sitä.

Tauko vaikuttaa pelaajiin ja joukkueisiin ilman muuta, mutta jokainen käsittelee tauon eri tavalla. Vaikka mestari ratkaistaan eri tavalla, Kane ei näe, että loppuratkaisu olisi vähemmän arvokas kuin totutunlainen päätös kaudelle.

− En usko, että kukaan ajattelee niin, että voittajasta puhuttaisiin jotenkin eri tavalla näissä olosuhteissa. Voittajan nimen viereen ei tule asteriskia. Pelaajat ajattelevat, että joka kerta, kun on mahdollisuus pelata Stanley Cupista, se tilaisuus käytetään hyödyksi.

Bettman oli samaa mieltä.

− Stanley Cupin voittaja ansaitsee palkintonsa, NHL:n komissaari sanoi.