Jesse Puljujärvestä on käyty viime päivinä runsaasti kuumia sananvaihtoja Pohjois-Amerikassa. Väittelyä on käyty muun muassa siitä, millä tasolla hän on tällä hetkellä ja millainen vaihtoarvo hänellä voisi olla.

Aiemmin Puljujärvestä useaan otteeseen kriittisesti kirjoittanut Edmonton Journal on niin ikään alkanut lämmetä suomalaislupaukselle. Seuran hylkääminen on jo menneen talven lumia. Toimittaja David Staples viimeisimmässä artikkelissa hyökkääjälupauksesta maalailtiin ruusuinen kuva.

Staples kommentoi, että Liigaan paluu oli voitto kaikille osapuolille. Puljujärvi ei olisi pärjännyt NHL:ssä, vaikka Edmonton Oilers olisikin saanut suomalaisen maariteltua sopimukseen.

Staples oli myös poikkeuksellisen optimistinen tulevaisuuden suhteen.

– Puljujärvi on tehnyt lähiaikoina harvinaisen selväksi, että hyvän Liiga-kauden jälkeen hän saattaa palata Edmontoniin. Hän on sanonut tästä skenaariosta useaan otteeseen ”älä koskaan sano ei koskaan”. Tämä on selvä pehmentyminen hänen kannassaan viime vuodesta, kun hän ja hänen agenttinsa tekivät selväksi, että he halusivat tulla kaupatuksi uuteen NHL-kaupunkiin, Staples kirjoittaa.

– Loppujen lopuksi Puljujärven vuosi Suomessa auttoi häntä pääsemään uusille urille ja muuttamaan hänen koko uransa suunnan. Se on osoittautunut pelkästään positiiviseksi liikkeeksi, jota ei voi missään nimessä käyttää häntä vastaan. Annan hänelle tunnustusta, ja toivon yhä edelleen, että hän saa asiat sovittua Oilersin kanssa.