37-vuotiaalla Pekka Rinteellä on takanaan NHL-uransa vaikein runkosarja. Liukkaasti liikkuva maalivahti on ollut kaukana parhaasta tasostaan. Torjuntaprosenttikin oli runkosarjassa varsin vaatimaton 89,5.

Nashville Predators kohtaa pudotuspelikarsinnassa Arizona Coyotesin heinä- ja elokuun vaihteessa. Pohjois-Amerikassa käydään parhaillaan spekulaatiota siitä, päästetäänkö Rinnettä ollenkaan tolppien väliin pudotuspeleissä.

Kakkosvahti Juuse Saros suoriutui runkosarjasta mallikkaammin. Hänen torjuntaprosenttinsa oli 91,4. Toisaalta Rinteellä on häntä huomattavasti enemmän kokemusta.

Sportsnetin toimittajalla Andrew Berkshirella on selvä mielipide siitä, kumpi maalivahti pitäisi laittaa häkkiin ja kumpi penkille. Hän kävi molemman suomalaisen tarkemmat tilastot läpi.

– Kokonaisuudessaan ei ole juuri eroa siinä, kuinka vaikeita laukauksia molemmat ovat joutuneet pysäyttämään. Rinteen heikkoudet ovat olleet yhdessä asiassa (alivoimapelissä), eikä Saroksella ole ollut samanlaisia ongelmia tällä kaudella, Berkshire kommentoi.

– Yksi syy, miksi Saros on ollut niin tasainen suorittaja, on hänen hyvä sijoittumisensa. Tasaisuuden ansiosta tämä on fakta: Saroksen pitäisi olla ykkösvahti.