Kanadan huippulupaus Alexis Lafreniere tulee olemaan seuraavan varaustilaisuuden ehdoton ykkösnimi. The Hockey Newsin toimittaja Ryan Kennedy vertaa häntä jo Sidney Crosbyynkin.

Vertailu johtuu ennen kaikkea siitä, että Crosby pelasi aikoinaan samassa junnujoukkueessa Rimouski Oceanicissa. Lafreniere nakutti menneellä kaudella seuran paidassa tehot 35+77=112.

Kaksikossa on kuitenkin paljon muutakin samaa kuin pelkkä junnujoukkue.

– Odotukset Lafrenieren ympärillä ovat hieman vaatimattomat kuin ne olivat Sid the Kidin kohdalla, mutta Lafreniere on kerta toisensa jälkeen osoittanut, että hän on varteenotettava lupaus, jota kannattaa pitää silmällä. Hänen voimakas, raastava pelinsä oli isossa Kanadan nuorten joukkueen MM-kullassa ja laitahyökkääjä voitti turnauksen MVP:n tittelin, vaikka missasikin muutaman ottelun loukkaantumisen vuoksi, Kennedy kirjoittaa.

Eräs kykyjenetsijä hehkuttaa Lafrenieria The Hockey Newsille.

– Hän on kehittynein pelaaja tällä hetkellä. Hänen fyysinen pelinsä on kypsää, vahva kroppa, luistelija ja pelinäkemys. Mutta arvostan todella paljon hänen asennettaan ja taisteluhaluaan varsinkin, kun ottaa huomioon kuinka taitava hän on, kykyjenetsijä kommentoi.