Suomalaispuolustaja Sami Vatanen on ollut viime vuosina yksi NHL:n siirtomarkkinoiden vakionimiä.

TSN:n sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun on paljastanut, että Vatanen oli jo keväällä 2017 hyvin lähellä joutua kauppanappulaksi.

Anaheim Ducksia kyseisellä kaudella edustanut jyväskyläläinen oli silloin tiiviisti NHL:n huippuseuran Tampa Bay Lightningin kiikarissa. Myös Ducksin tiedettiin haluavan kauppaavan jokin puolustajistaan ennen kesän 2017 laajennusvaraustilaisuutta.

LeBrunin mukaan Lightningin tarjouksesta ei ole tarkkaa tietoa, mutta hän uskoo neuvotteluissa pyörineen Yanni Gourden, Vladislav Namestnikovin sekä Brayden Pointin nimet.

Jälkeenpäin katsottuna erityisesti Pointin kauppaaminen olisi ollut Lightningilta äärimmäinen emämunaus. 24-vuotias kahden suunnan supertähti mätti huhujen jälkeisellä kaudella 32 maalia, kun taas tätä seurasi uskomaton 41 maalin ja 92 tehopisteen kausi.

Ducks päätyi lopulta marraskuussa 2017 kauppaamaan Vatasen New Jersey Devilsiin. Vastikkeena Ducks sai sentteri Adam Henriquen.

Vatanen joutui viime helmikuun siirtorajalla jälleen vaihtonappulaksi, kun Devils päätti kaupata hänet Carolina Hurricanesiin. Suomalainen odottaa vieläkin debyyttiään uuden joukkueensa riveissä.

Vatasen nykyinen NHL-sopimus päättyy tähän kauteen, joten ei olisi suuri ihme, jos 29-vuotias tehopakki löytyisi syksyllä jälleen uudesta osoitteesta.