Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin ovat muodostaneet pian 15 vuoden ajan NHL:n kenties dynaamisimman sentterikaksikon.

Pittsburgh Penguinsin kolmeen Stanley Cup -voittoon johdattaneen kaksikon nokkimisjärjestys on ollut kaikki vuodet selvä: NHL:n pitkäaikainen kasvokuva ja Pens-kapteeni Crosby on aina varastanut suurimman valokeilan Malkinin edestä.

33-vuotiaan venäläistaiturin vaimo Anna Kasterova avautui DK Pittsburgh Sportsin kääntämässä, venäläislehdelle antamassaan haastattelussa miehensä NHL-urasta lajin suurimman supertähden varjossa.

– Heillä on keskenään tervehenkistä kilpailua. Kun Sid loukkaantuu, Jevgenistä tulee ykköstähti ja toisin päin. He ovat hyviä kavereita kaukalon ulkopuolella ja tukevat toisiaan, Kasterova kertoi.

Vaimo myöntää pohtineensa tilannetta, jossa Malkin olisikin Crosbyn sijaan ollut organisaation keulakuva.

– Olenko koskaan miettinyt, mitä tapahtuisi, jos Jevgeni olisi joukkueessa ilman Crosbyä? Luultavasti olen. Hän olisi koko maailman ykkönen poikkeuksellisten taitojensa, älykkyytensä ja monipuolisuutensa ansioista, vaimo arvioi.

Vaimon mukaan Malkin ei ole harmissaan nykytilanteesta, onhan pitkälti Crosbyn ansiota, että myös venäläistähdeltä löytyy palkintokaapistaan kolme NHL-mestaruutta.

– Crosby on niin ikään jättimäinen pelaaja ja he ovat voittaneet kolme mestaruutta yhdessä. Jos Jevgeni kysyisi minulta, haluaisinko lähteä johonkin kauniiseen kaupunkiin, jossa hän johtaisi joukkuetta, vastaisin ei. Jos neljäs Stanley cup on tulossa, hän voittaa sen Penguinsissa, vaimo naulaa

Malkin on Crosbyn varjossakin onnistunut voittamaan urallaan kahdesti NHL:n pistepörssin sekä kertaalleen pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkinnon. Mies on valittu kertaalleen myös NHL:n runkosarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä liigan että pelaajien puolesta.