Tampa Bay Lightningin Victor Hedman kuuluu kiistatta NHL:n kärkipuolustajiin.

29-vuotias ruotsalainen palkittiin 2018 taalaliigan parhaan puolustajan Norris-pystillä, mutta Hedman kertoo NHL:n Youtube-kanavalla julkaistussa Men in Blazers -ohjelmassa ettei nuoruudessaan ollut edes varma kiekkoharrastuksensa jatkumisesta.

Syynä oli puolustajan koko. Nykyään 198-senttinen Hedman kertoo kasvaneensa aikanaan erittäin nopeasti pituutta, millä oli seurauksensa kaukalossa.

– Se oli turhauttavaa. Sitä vain katsoi vierestä, kun pienemmät pelaajat suorastaan lensivät jäällä ja ihmettelin miksen pysty samaan, Hedman muistelee ja jatkaa:

– Kasvoin niin nopeasti ja muistan vain kivun jaloissani. Kaatuilin paljon tullessani pois kaukalosta ja monesti vain mietin haluanko todella jatkaa pelaamista.

Hedman kertoo olleensa myös todella ujo ja katsoo syynä tähän olleen pääosin naamassaan oleva syntymämerkki.

– Se oli joskus raskasta. Syntymämerkki oli lapsena huomattavasti nykyistä punaisempi, eikä sen peitoksi voinut kasvattaa partaa. Kaikilla on syntymämerkkejä, mutta minun oli huomattavasti suurempi ja kaiken lisäksi keskellä naamaa. Samalla se oli kuitenkin myös asia, joka teki minusta vahvemman, Hedman painottaa.