Pittsburgh Penguinsin mestarivahti Matt Murray on huhujen mukaan saatavilla. Hänen sopimuksensa päättyy tähän kauteen, mutta Pittsburghilla on maalivahdin oikeudet vielä seuraavan sopimuksen suhteen, joten vapaat markkinat eivät ole mahdollisuus.

Murray jäi tällä kaudella jo kakkosvahdin rooliin Pittsburghissa. Hän pelasi 38 ottelua torjuntaprosentilla 89,9. Tristan Jarry pelasi puolestaan 33 ottelua torjuntaprosentilla 92,1.

Sportsnetin toimittaja Luke Fox vastaili artikkelissaan kiekkofanien Twitterissä lähettämiin kysymykseen Toronto Maple Leafsia kosken. Maalivahtitilanne ja Murrayn hankinta otettiin myös puheeksi. Murray on nimittäin tuttu nimi GM Kyle Dubas’lle juniorisarja OHL:stä.

– Suhteilla ja tuttavuudella on väliä tässäkin bisneksessä niin kuin kaikessa bisneksessä. Tässä on kuitenkin kaksi kysymystä, vaikka uskonkin, että Murrayn voi saada Pittsburgh Penguinsista oikeaan hintaan, Fox kirjoittaa.

– Ensinnäkään en usko, että Murray on mestaruussormuksistaan huolimatta parempi maalivahti kuin Frederik Andersen. Andersenilla oli parempi torjuntaprosentti kaudella 2019-20 ja urallaan muutenkin. Viimeisten neljän kauden aikana Andersen on napannut 136 voittoa ja Murraylla 108.

– Toiseksi, Andersenilla on järkevä hinta ensi kaudelle (5 milj.). Murray voi vielä sopimusneuvottelut välimieskäsittelyyn ja hänellä on mestarin status. Hän tulee haluamaan huomattavan palkankorotuksen nykyiseen 3,75 miljoonan dollarin vuosipalkkaansa.

Fox arvioi, että todennäköisemmin Leafs luottaa kakkosvahtiinsa Jack Campbelliin ja maalivahtilupaus Joseph Wolliin. Kun ensi kausi on pelattu, maalivahtitilannetta tarkastellaan uudelleen, kun Andersenin sopimus on päättymässä.