Florida Panthers sai nauttia tshekkilegenda Jaromir Jagrin osaamisesta vuosina 2015-17, kun veteraani muodosti yhdessä Aleksander Barkovin ja Jonathan Huberdeaun kanssa Panthersin vaarallisimman ketjun.

Kaudella 2017-18 Floridassa puhalsivat kuitenkin uudet tuulet, sillä seura on pyrki nuorentamaan kokoonpanoaan rajulla kädellä, eikä se tarjonnut Jagrille enää jatkosopimusta ja osti esimerkiksi Jussi Jokisen ulos sopimuksestaan.

Samaan aikaan NY Postin kiekkotoimittaja paljasti lähteisiinsä nojaten, että Panthers olisi ollut valmis tarjoamaan Jagrille vielä jatkoa, mutta tilanne muuttui kesäkuussa.

– Meillä on hyvän lähteen kautta tieto, että Jagrille on kerrottu seuran johdon toimesta, että hänelle tullaan tarjoamaan jatkosopimusta laajennusvarauksen jälkeen, mutta tämä lupaus ei pitänyt, Brooks kirjoitti NY Postissa kesällä 2017.

Brooks epäili tietävänsä syyn siihen, miksi Jagrista tuli lopulta vapaa agentti.

– Tämä johtuu kenties siitä, että seura palkkasi päävalmentajakseen Bob Boughnerin, joten seuran suunnitelmat muuttuivat.

Sittemmin Jagr päätyi Calgary Flamesin riveihin, jossa hän pelasi vain 22 ottelua, ennen kuin tie vei kotimaan sarjoihin.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2017.