Kesä lähenee ja sitä myötä NHL:n siirtohuhut alkavat taas ottaa kierroksia koneisiinsa.

Kanadalainen mediajätti Sportsnet listasi jokaisen NHL-seuran todennäköisimmän siirron kohteeksi joutuvan pelaajan. Peräti kolmen joukkueen todennäköisimmäksi siirtokohteeksi valikoitui suomalaispelaaja. Lue valinnat ja perustelut alta.

Buffalo Sabres: Rasmus Ristolainen

Kuulunut pian parin vuoden ajan säännöllisesti siirtohuhuissa pyörineisiin NHL-pelaajiin. Sabres haluaa vaihdossa turkulaisesta top 6 -hyökkääjän ja potentiaalisen maalitykin, jollaista sille ei tiettävästi ole toistaiseksi tarjottu – ainakaan sellaista, joka Sabresin seurajohtoa miellyttäisi.

Edmonton Oilers: Jesse Puljujarvi

Sama virsi kuin Ristolaisen kohdalla. Puljujärvi on kuulunut NHL:n suosituimpiin siirtohuhukohteisiin siitä saakka, kun mies kieltäytyi solmimasta jatkosopimusta Oilersin kanssa ja pyysi sittemmin siirtoa toisaalle. ”Pulju” säilyneekin Edmontonin siirtohuhujen ykköskohteena niin kauan, että asiaan saadaan ratkaisu.

Vancouver Canucks: Olli Juolevi

Loistavan uran Kanadan junnuliigassa tehnyt Juolevi varattiin Canucksin toimesta suomalaisittain ikimuistoisessa kesän 2016 draftissa – varausnumerolla 5.

Vaikka loukkaantumiset ovat riivanneet nyt 22-vuotiaan puolustajaprospektin urakehitystä, voitaneen pitää karmea pettymyksenä sitä, ettei superlupaus ole vieläkään debytoinut taalajäillä. Sportsnet uskoo, että Canucks antaa suomalaiselle vielä tulevan kauden aikaa murtautua NHL-kokoonpanoon, muutoin edessä saattaa hyvinkin olla siirto muihin maisemiin.