Florida Panthersin konkaripuolustaja Keith Yandle on pelannut komean NHL-uran. Kiekollisena velhona tunnettu puolustaja on edustanut urallaan Arizona Coyotesia, New York Rangersia ja Florida Panthersia.

Yandlen palkintokaappiin ei ole NHL-uralta toistaiseksi kertynyt yksilö- tai joukkuepalkintoja. Yhdessä komeassa tilastossa 33-vuotias on kuitenkin tekemässä historiaa kovaa vauhtia.

Yandle on pelannut NHL:ssä 866 ottelua putkeen, että olisi ollut loukkaantumisen tai muun syyn takia sivussa. Hän on ”Iron Man” -tilastossa kaikkien aikojen nelonen.

Ykkönen putkeen pelattujen otteluiden tilastossa on Doug Jarvis. Hän pelasi putkeen 964 ottelua, joten Yandle ohittaisi hänet alle kahdessa kaudessa.

Terveydentila ei ole suurin uhkakuva Yandlen ennätysjahdissa. Isompi ongelma on hänen tasonsa. Vaikka 33-vuotias pakki on yhä erinomaisessa iskussa hyökkäysalueella, on hän toistuvasti ongelmissa omalla alueellaan, mikä näkyy myös rumalla tavalla edistyneemmissä tilastoissa. Florida Panthersin päävalmentaja Joel Quennevilleä Yandlen mahdollinen ennätys ei välttämättä kiinnosta, jos puolustajan peli-ilme kaukalossa ei miellytä.