Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF on julkaissut verkkosivuillaan hahmotelman Venäjän maajoukkueen kaikkien aikojen tähdistökentällisestä.

IIHF:n valinnat ovat herättäneet sosiaalisessa mediassa paljon keskustelua, sillä kentällisen ulkopuolelle jäi esimerkiksi sellaisia nimiä kuin Sergei Fedorov, Aleksandr Ovetshkin ja Ilja Kovaltshuk.

Maalille IIHF on valinnut peräti 10-kertaisen maailmanmestarin Vladislav Tretiakin, joka saavutti maajoukkueurallaan myös kolme olympiakultaa.

Puolustukseen on valittu sen sijaan Vjatsheslav Fetisov sekä Aleksandr Ragulin, joista Fetisov on seitsemänkertainen ja Ragulin yhdeksänkertainen maailmanmestari.

Hyökkäyksessä viilettävät puolestaan Vsevolod Bobrov, Valeri Kharlamov sekä Jevgeni Malkin, joista Malkin on samalla kentällisen ainut aktiivipelaaja.

Pittsburgh Penguins -hyökkääjä on voittanut Venäjän paidassa kaksi maailmanmestaruutta. Hänet valittiin myös keväällä 2012 MM-turnauksen parhaaksi pelaajaksi, kun venäläinen pyssytti kymmenessä ottelussa poskettomat 19 (11+8) tehopistettä.

Voit katsoa kentällisen alta tai täältä.

🇷🇺 Soviet-era champions meet... @emalkin71geno

What do you think of our @russiahockey #IIHFWorlds all-time lineup? Read more 👉 iihf.com/en/events/2020…