Minnesota Wildin pitkäaikainen ykkösmaalivahti Devan Dubnyk kaipaa muiden laji-ihmisten tapaan kovasti NHL-kiekkoa.

34-vuotias kanadalainen ei ole kuitenkaan innoissaan NHL:n suunnitelmista jatkaa koronaviruspandemian vuoksi keskeytynyttä sesonkia vain muutamilla paikkakunnilla.

– Kaverit, joilla on lapsia eivät ole kovin kiinnostuneita lähtemään jonnekin ja asumaan kolme-neljä kuukautta erillään perheestään, Dubnyk totesi The Star Tribune-lehden mukaan medialle järjestetyssä konferenssipuhelussa ja jatkoi:

– En usko että kukaan muukaan haluaisi sitä ja uskon NHL:n olevan hienotunteinen ja tajuaa sen. Meidän täytyy vain odottaa ja katsoa miten kaikki järjestyisi.

Dubnyk on Wildin edustaja pelaajayhdistys NHLPA:ssa ja kertoo, ettei eri vaihtoehtoja pelaamiseksi vain muutamilla paikkakunnilla ole vielä tuotu vielä esiin NHLPA:n ja NHL:n välisissä neuvotteluissa.

Dubnykilla on erittäin hyvä syy miettiä asioita – jos mahdollista – vieläkin enemmän perheensä kannalta, sillä hän joutui olemaan syyskaudella sivussa tositoimista vaimonsa Jenniferin sairastuttua vakavasti.

Nyt Jennifer voi jo paremmin ja Dubnyk on ottanut taalaliigan keskeytyksestä kaiken irti ja viettänyt runsaasti aikaa vaimonsa ja pariskunnan kolmen pojan kanssa.

Dubnyk katsoo tulevaisuuteen positiivisella mielellä.

– En tiedä kauanko tämä kestää – toivottavasti ei liian kauan – mutta meidän täytyy uskoa elämän palautuvan jälleen normaaliksi. Se on toiveeni, Dubnyk painottaa.