Pittsburgh Penguinsin seurajohto on kesällä vaikean valinnan edessä, kun se yrittää ratkaista maalivahtitilanteensa tulevaisuutta ajatellen.

Loistokauden pelannut Tristan Jarry ansaitsee jatkossa muhkean palkankorotuksen nykyiseen 675 000 dollarin vuosipalkkaansa. Joukkueen ykkösvahdin paikan Jarrylle menettäneen kaksinkertaisen Stanley Cup -voittaja Matt Murrayn tilanne sen sijaan on toinen.

25-vuotias Murray tienasi tästä kaudesta 3,75 miljoonaa dollaria, joskin miehen kausi oli kaikkea muuta kuin menestys. Torjuntaprosentti 89,9 jäi kauas Jarryn lukemasta 92,1. Penguinsin olisikin päätettävä, yrittääkö se pitää molemmat maalivahdit riveissään vai luopuuko seura toisesta – ja jos luopuu niin kummasta.

Tribliven toimittaja Seth Rorabaugh ainakin uskoo Murrayn ansaitsevan floppikaudestaan huolimatta palkankorotuksen.

– Harvalla maalivahdilla on lyödä pöytään samanlaisia näyttöjä kuin kaksi Stanley Cupia voittaneella Murraylla. Otteet ovat laskeneet viime aikoina loukkaantumisten seurauksena. Kun verrataan samanikäisiin maalivahteihin, joilla on vähemmän näyttöjä pudotuspeleistä, Tampa Bayn Andrei Vasilevski tienaa 9,5 miljoonaa dollaria kaudessa, Winnipegin Connor Hellebuyk 6,16 miljoonaa.

– Ei olisi kohtuutonta, että Murray solmisi saman suuruisen sopimuksen. Toisaalta, ei olisi myöskään Penguinsin kannalta kohtuutonta katsella muita vaihtoehtoja, kuten Jarrya, Rorabaugh pyörittelee.

Sekä Murraylla että Jarrylla on oikeus välimiesmenettelyyn tulevaa sopimusta sorvattaessa.

LUE MYÖS: TOP 5: Huh mitä nimiä! Tässä viime vuosikymmenen varaustilaisuuksien 1. kierrosten ryöstöt