Nathan MacKinnonista on kehittynyt viime vuosien aikana yksi NHL:n valovoimaisimmista pelaajista.

Colorado Avalanchen 24-vuotias megatähti teki kaudella 2017-18 todellisen harppauksen NHL:n eliittiin, kun hän mätti 74 ottelussa hillittömät pisteet 39+58=97. Tätä edeltävänä kautena MacKinnon oli tehnyt runkosarjassa vain 53 pistettä.

Läpimurtokauden jälkeen MacKinnonin meno on yltynyt. Toissa kaudella kanadalaisen pistetili jäi yhden vajaaksi 100:sta pisteestä, kun taas tällä kaudella 69 otteluun on syntynyt jo jäätävät pinnat 35+58=93.

MacKinnon uskoo, että yksi suurimmista syistä vuonna 2017 tapahtuneeseen kehitysharppaukseen oli iso muutos elämäntavoissa.

– Tämä on nyt kolmas kauteni putkeen, kun olen yrittänyt pysyä erossa gluteiineista ja maitotuotteista. Minulla ei ole edes intoleranssia. Kun aloitin tämän dieetin, niin tein sen jälkeen tavallaan läpimurron. Ravitsemukseni, uneni ja kaikki muu muuttuivat dieetin myötä, MacKinnon paljasti GQ:n haastattelussa.

MacKinnonin elämä on kauden aikana kellontarkkaa, mutta nyt koronakaranteenin takia normaalit rutiinit ovat hieman lipsuneet.

– En laita herätyskelloa tällä hetkellä soimaan. Menen sänkyyn keskiyön aikaan, joka on hieman myöhemmin kuin normaalisti. Nousen ylös 9:30-10:00 aikaan. Aamupalaksi syön gluteiinittoman paahtoleivän, kananmunaa ja mysliä. Kauden aikana syön sitten paremman aamupalan kuin tuo. Olen aivan yksin tällä hetkellä, joten en ole kokkaillut mitään hulluja asioita. Menen noin kello 11:00 aikaan salille, jonka jälkeen lauon kiekkoa ja pyöräilen. Sitten pelaan Fortniteä ja sitten tuleekin jo lounasaika. Syön paljon kanaa, lohta ja pihvejä. Yleensä lisukkeena on parsaa, parsakaalia, ruusukaalia ja perunoita. Tällä hetkellä kokkaaminen on rauhoittavaa tekemistä minulle. Sen avulla saan sentään jotain tekemistä, MacKinnon avasi kattavasti normaaleja päivärutiinejaan.

Ammattiurheilijan elämään kuuluu myös sallittuja herkkuhetkiä.

– Rakastan sipsejä ja guacamole-dippiä. Syön myös jäätelöä – se on tosiaan maitotuote. Se on ehdottomasti ”huijauspäivän” herkkuja, MacKinnon valaisi.