Jukka Jalonen kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa, että Liigasta löytyy tällä hetkellä ainakin yksi pelaaja, joka pärjäisi nykypäivänä myös NHL:ssä.

Leijonien päävalmentajan mukaan kyseinen pelaaja on Kärppien Juho Lammikko, jolta löytyy NHL-kokemusta Florida Panthersista.

– Dallasissa meiltä kysyttiin, keitä pelaajia SM-liigassa on. Sanoin, että mielestäni varmin NHL-pelaaja, sellainen jonka ottaisin joukkueeseeni ja tietäisin pärjäävän NHL:ssä, on Juho Lammikko. Hänet ottaisin heti, Jalonen kertoi IS:lle.

– Lammikko pystyy pelaamaan NHL:ssä ainakin nelosketjussa keskellä tai laidassa, jopa kolmosketjussa keskellä tai laidassa. Hän pystyy pelaamaan kahteen suuntaan, on tarpeeksi iso ja liikkuu hyvin. Hän on hyvä, urheilullinen jätkä.

Jalosen mukaan Jesse Puljujärvi ei ole sen sijaan tällä hetkellä sillä tasolla, että hän pystyisi raivaamaan itselleen vakituisen pelipaikan NHL:n puolelta.

– En ole ”Puljusta” oikein varma. Jos olisin pudotuspeleihin tähtäävän NHL-seuran päävalmentaja ja saisin päättää, niin en ottaisi Puljua kahteen ensimmäiseen ketjuun, Jalonen sanoi.

– Jos Pulju olisi vähän erityyppinen pelaaja, hän voisi ottaa nyt kolmos- tai nelosketjun roolin NHL:ssä. Jos hän pystyisi pelaamaan alivoimaa hyvin, niin kuka nyt ei ottaisi omaan joukkueeseensa noin hyvin liikkuvaa ja atleettista jätkää, joka pystyy tekemään maaleja silloin tällöin, Jalonen kehui.