”Trevor Zegras tulee olemaan Anaheim Ducksin seuraavan sukupolven liideri!”

Näin näyttävästi uutisoi The Hockey News juuri tulokassopimuksensa Ducksin kanssa solmineen jenkkisentterin tulevaisuutta NHL:ssä.

19-vuotias nuorten MM-kisoissa vuodenvaihteessa viiteen peliin tehot 0+9 kerännyt Zegras on pelaaja, jonka odotetaan ottavan vuosia kyntänyt kalifornialaisseura reppuselkäänsä jo muutaman vuoden sisällä.

– Kesän 2019 1. kierroksen 9. varaus jätti Bostonin yliopiston yhden fantastisen kauden jälkeen ja solmi sopimuksen Ducksin kanssa. Kysymys ei kuulu enää ”jos”, vaan ”koska” hän ottaa Ducksin hyökkäyksen komentoonsa, kiekkoraamattu hehkuttaa.

Myös Zegrasia Bostonissa valmentanut Albie O’Connell uskoo ex-suojattinsa pikaiseen nousuun NHL-tähdeksi.

– Hän on pelintekijä. Hänellä on kyky ja ajoitus löytää pienistäkin tiloista kiekonmentävä aukko syötöilleen, O’Connell ylistää.

Anaheimissa pelaajien kehitystä valvova ex-NHL-pelaaja Todd Marchant näkee nuoressa jenkkisentterissä yhä muutamia selviä kehityskohtia.

– Ei kysymystäkään siitä, etteikö hänen pitäisi yhä tulla vahvemmaksi, kuten suurimman osan 18-19-vuotiaista nuorista. Hänen on otettava askelia myös luistelunsa kanssa saadakseen tarvittavan ajan ja tilan pelinrakentelukykynsä käyttämiseksi, Marchant näkee 183-senttisen ja 79-kiloisen nuorukaisen parannuskohteet.

Entinen valmentaja O’Connell puolestaan nostaa esiin Zegrasin ominaisuudet pukukoppipelaajana. Kaikki johtajaominaisuudet ovat yliopistoluotsin mukaan kasassa.

– Hänestä on helppo pitää. Hän puhuu paljon. Hänellä on hyvä huumorintaju. Hän tutkii koko ajan keinoja tullakseen paremmaksi pelaajaksi. Kaikki nämä ominaisuudet yhdessä tekevät hänestä vielä todella pelottavan uhkan (vastustajille), O’Connell päättää.