Torstain vastaisena yönä Suomen aikaa pelatussa Colorado Avalanche-New York Rangers-ottelussa nähtiin ruma tapaus.

Avalanche-hyökkääjä Joonas Donskoi murtautui kamppailun kolmannen erän lopulla maalipaikkaan ja laukoikin kohti maalia, mutta Rangers-veskari Aleksandar Georgijev nappasi kiekon haltuunsa.

Tämän jälkeen Rangersin Brendan Lemieux jyräsi Donskoin täysin kuolleesta kulmasta tulleella, päähän kohdistuneella taklauksella, johon suomalaislaiturilla ei ollut minkäänlaista mahdollisuutta varautua.

Donskoi keräili itseään pitkään jään pinnassa ja poistui lopulta pukusuojaan. Lemieux selvisi tilanteesta kahden minuutin estämisjäähyllä.

Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar latasi kamppailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa oman mielipiteensä tilanteesta.

– En nähnyt kun se tapahtui, mutta hidastuksen perusteella se näytti pääosumalta kaveriin, joka ei pystynyt valmistautumaan tilanteeseen. Vaarallinen, vaarallinen taklaus, Bednar totesi.

Donskoilla on Rangers-kohtaamisista tältä kaudelta aiemminkin kivuliaita muistoja.

7.tammikuuta pelatussa ottelussa Donskoi joutui Rangersin puolustaja Ryan Lindgrenin jyräämäksi. Tuolloin seurauksena oli aivotärähdys ja suomalaistaituri joutui olemaan reilut kolme viikkoa sivussa tositoimista.

Voit katsoa Donskoin tuoreimman jyräyksen täältä.