Buffalo Sabresin tuskainen putki on kasvamassa jälleen yhdellä kaudella, kun joukkue on jäämässä jo yhdeksättä kertaa peräkkäin NHL:n pudotuspelien ulkopuolelle.

Kun poppoolla on runkosarjaa jäljellä enää 15 ottelua, on se jo 12 pisteen päässä NHL:n itäisen konferenssin viimeisestä villi kortti -paikasta.

Joukkueen kesän 2013 ykkösvaraus, puolustaja Rasmus Ristolainen, on todistanut surullista matkaa pian seitsemän kauden ajan.

Ristolaisen kauden päättyessä suurella todennäköisyydellä jälleen jo huhtikuun alussa, on sesongissa sentään yksi poikkeus aiempiin.

Vuodesta toiseen hurjia miinuslukemia taalaliigassa keräillyt Ristolainen on kääntänyt tilastot tällä kaudella täysin toiseen suuntaan.

67 runkosarjaottelun jälkeen 25-vuotiaan Ristolaisen saldo on yhden maalin verran positiivisella puolella, joten hänellä on hyvät mahdollisuudet kirjauttaa ensi kertaa NHL-urallaan kauden päätteeksi plusmerkkinen tehotilasto.

Koko taalaliigauran saldo on toki edelleen hurja.

Ennen varhain sunnuntaiaamuna pelattavaa Philadelphia Flyers-kamppailua turkulaislähtöinen pakki on kirjauttanut 491 NHL-ottelussaan hiljaiseksi vetävän lukeman -142.

Sen kääntäminen plussan puolelle olisi loppu-uralla melkoinen taikatemppu.