NHL:n siirtorajalla Pittsburgh Penguinsiin saapunut konkarihyökkääjä Patrick Marleau on aiheuttanut pieniä muutoksia pennsylvanialaisjoukkueen ”askelmerkkeihin”.

Ennen Marleaun tuloa 14 kautta peräkkäin Pensin marssijärjestys pelaajatunnellista kaukaloon tultaessa oli ollut sama: toiseksi viimeisenä askiin astelee Sidney Crosby ja viimeisenä Jevgeni Malkin.

Marssijärjestyksestä on viimeksi keskusteltu Malkinin saapuessa NHL:ään syksyllä 2006.

Vuotta aiemmin taalaliigauransa aloittanut Crosby oli tottunut saapumaan kaukaloon viimeisenä, mutta venäläistaituri ilmoitti tulevalle megatähdelle, että asiaan olisi syytä saada muutos.

– Minä kolme vuotta superliigassa, tokaisi Malkin murteellisella englannillaan tuolloin Crosbylle Pittsburghin paikalliskanava WPXI:n mukaan viitaten pelaamiseensa ammattilaistasolla Venäjällä jo ennen NHL:ään saapumistaan.

Crosby nöyrtyi ja liukui siitä lähtien pelaajatunnelista jäälle toiseksi viimeisenä.

Varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa pelatussa Ottawa Senators-kamppailussa ikiaikainen perinne oli kuitenkin muuttunut.

Crosby tuli ulos kolmanneksi viimeisenä, Marleau toiseksi viimeisenä ja Malkin edelleen viimeisenä.

Kyseessä oli Pensin ensimmäinen kotiottelu sitten Marleaun saapumisen ja ainakin ensimmäisellä kerralla homma toimi joukkueen napatessa 7-3-voiton.