NHL:n siirtotakarajalle mahtui jälleen kerran isoja yllätyksiä. Himoituin siirtonappula Chris Kreider päätyi tekemään jatkosopimuksen New York Rangersiin, ja Chicago Blackhawks kauppasi yllättäen maalivahti Robin Lehnerin Vegas Golden Knightsiin.

Kävimme kaikki viimeisen siirtopäivän kaupat läpi, ja valitsimme kolme parhaiten suoriutunutta joukkuetta.

Carolina Hurricanes

Carolina Hurricanes on ollut aktiivinen siirtomarkkinoilla jo useiden vuosien ajan. Tämä on näkynyt enemmän siirtohuhuissa kuin toteutuneissa kaupoissa, mutta nyt seuran toimistolla pistettiin todellakin tuulemaan. Carolina ilmoittautui Stanley Cup -taisteluun tositarkoituksella.

Carolina vahvisti jo ennestään timanttista pakistoaan erinomaisella pakkiparilla. Joukkueeseen liittyivät Sami Vatanen ja Brady Skjei, joista kummastakin seura maksoi maltillisen hinnan.

Hyökkäyksen puolella Carolinassa vaihdettiin materiaalin laajuutta kärkiosaamiseen, kun seura hankki Vincent Trochekin Florida Panthersista. Siirtohinta oli varsin suolainen, kun toiseen suuntaan matkasivat Erik Haula, Lucas Wallmark ja erinomainen puolustajalupaus Chase Priskie. Hinta on ymmärrettävämpi, jos otetaan huomioon Haulan loukkaantumishistoria ja huhutut erimielisyydet seuran kanssa.

Carolina Hurricanesin pakistosta tuli kenties NHL:n kovin Sami Vatasen ja Brady Skjein hankintojen myötä. Kuva: Getty Images

Edmonton Oilers

Edmonton Oilers oli yksi aktiivisimmista ja luovimmista pelureista siirtotakarajalla. Palkkakatto on seuralle iso rajoite, joten vahvistusten hankkiminen on kaikkea muuta kuin yksinkertaista. Isojen nimien sijaan Edmonton joutui tyytymään kasaan arpalippuja.

Edmonton hankki puolustukseensa Mike Greenin. Konkaripuolustajan kausi on ollut murheellinen, mutta uusi ympäristö voi olla kaivattu piristysruiske. Detroit Red Wingsin takalinjoilla on vaikea kenenkään onnistua. Kaupassa Edmonton järjesti myös hieman tilaa palkkakattoonsa kauppaamalla loukkaantuneen Kyle Brodziakin pois.

Hyökkäykseen Edmonton sai todellisia vahvistuksia: Tyler Ennisin Ottawasta ja Andreas Athanasioun Detroitista. Kumpikaan hyökkääjä ei ole kummoinen tähti, mutta he ovat silti valtavia parannuksia Edmontonin kärkiketjuihin. Connor McDavidin rinnalla lähes kuka tahansa voi olla supertähti.

Florida Panthers

Florida ei ollut järin aktiivinen siirtotakarajalla. Joukkue nappasi kuitenkin yhdellä pelaajakaupalla valtavan määrän vahvistuksia. Florida menetti Vincent Trochekin, mutta hän ei ole ollut tällä kaudella lähellä parasta tasoaan.

Erik Haula tuo seuraan maalintekovoimaa ja vahvaa kahdensuunnan pelaamista. Lucas Wallmark on erinomainen alempien ketjujen pelaaja, jolla on myös pistepotentiaalia. AHL:ssä kauden pelannut Chase Priskie on taas iso panostus Floridan puolustukseen. Hän on tykittänyt kauden 52 farmiottelussa tehot 6+25=31.