Patrik Laineen kuti oli NHL:ssä sunnuntaiyönä millintarkka Winnipeg Jets -tykin sivallettua Ottawa Senatorsin reppuun kauden maalit numero 21, 22 ja 23. Sens ei saanut suomalaista kuriin pelissä, joka päättyi Winnipegille 5-2.

Laineen tilastoissa oli se erikoisuus, että kaikki maalit syntyivät ylivoimalla. Pelaajan teholukema jäikin lopulta asteen pakkaselle.

Suomalainen on sutinut tunnetusti maaleja vasemman b-pisteen tuntumasta, kun peliä katsotaan keskiympyrästä kohti vastustajan maalia. Nyt Laine paukutti osumansa aivan Senatorsin maalin edestä, b-pisteiden välistä ohjaten ja vastustamattomasti vastaiskusta ykkössektorilta.

– Minun on löydettävä uusia tapoja maalailla, pelaaja heitti Jetsin kotisivuilla.

Ottelun ykköstähden mielestä hän ei ole ollu enää sinut tuon mainitun, keskiympyrästä kohti vastustajan maalia katsotun vasemman b-pisteen alueen kanssa.

– En ollut tehnyt niin montaa maalia paikaltani, joten yritin kehitellä jotain uutta. Nyt oli hyvä päivä, suomalainen myönsi.

Jetsin tilastoissa oli se erikoisuus, että joukkue oli maalannut ylivoimalla edellisen kerran Suomen aikaan yöllä 23. tammikuuta! Laine katkaisi vihdoin käsittämättömän oloisen kuivakauden.

– Meillä on ollut mahdollisuuksia kasapäin, päävalmentaja Paul Maurice myönsi.

Myös Jetsillä oli aiemmin vaikeaa, mutta nyt lauma liitää jo neljän pelin pisteputkessa. Näistä kolme on voittoja.