Uutisoimme tammikuun lopulla, että Buffalo Sabres olisi valmis harkitsemaan puolustaja Rasmus Ristolaisen kauppaamista.

Nyt Ristolaisen siirtohuhuissa on kuitenkin tapahtunut käänne, jos TSN:n sisäpiiritoimittaja Darren Dregerin puheita on uskominen.

– NHL:ssä ei tällä hetkellä ole tarjolla pelaajia, joita voisi vaihtaa Rasmus Ristolaiseen, Dreger sanoi WGR 550 -radiokanavalla.

– Sabres on yrittänyt tehdä vaihtokauppaa jo pitkään – ja yrittää sitä vieläkin. Seuran suunta on selkeä: he tarvitsevat merkittäviä vahvistuksia hyökkäykseen. Tällä hetkellä NHL:n pelaajamarkkinat ovat kuitenkin halvaantuneet, koska joukkueet ovat mukana totisessa pudotuspelitaistelussa. Osa pudotuspeleihin himoitsevista seuroista ei vielä tiedä tarkalleen tilannettaan (pelaajahankintojen suhteen), Dreger analysoi.

Ristolaisen kauppaamista vaikeuttaa hänen 5,4 miljoonan dollarin vuosipalkan takaava sopimuksensa, joka kestää vielä kauteen 2021-22 asti.

– Pitkillä sopimuksilla kiinnitettyjä keskushyökkääjiä ja puolustajia on hyvin vaikea kaupata tällä hetkellä. Tähän kauteen sopimuksensa päättäviä pelaajia on tällä hetkellä tarjolla, mutta on harvinaista saada pelaajaa, jolla on sopimusta jäljellä, Dreger taustoitti lisää.