New Jersey Devilsin ja puolustaja Sami Vatasen yhteinen matka on suurella todennäköisyydellä päättymässä helmikuun NHL:n siirtorajalla.

Vatasen sopimus päättyy tähän kauteen, joten tämä tekee 28-vuotiaasta jyväskyläläisestä potentiaalisen kohteen keväällä Stanley Cupista taisteleville joukkueille.

The Athletic -lehden sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun kertoi maanantaina kolumnissaan, että Vatasen palveluksista voisi olla kiinnostunut suomalaisia vilisevä Carolina Hurricanes.

– Sopimuksensa päättävä Vatanen on oikea käsi alhaalla pelaava puolustaja, joka pystyy pelaamaan molemmilla puolilla. Hän olisi hyvä apu paikkaamaan loukkaantunutta Dougie Hamiltonia. Minulle kerrottiin, että Hurricanes on keskustellut New Jersey Devilsin sekä muidenkin joukkueiden kanssa puolustajahankinnasta, LeBrun avasi.

Vatanen ei olisi kovinkaan kallis hankinta Hurricanesille.

– Hurricanesilla on kaksi toisen kierroksen varausta. Devilsillä voisi olla kiinnostusta tehdä tämä kauppa, jos vastikkeena tulisi toisen kierroksen varauksen lisäksi ehdollinen varausvuoro, jos Vatanen solmisi jatkosopimuksen uuden joukkueen kanssa, LeBrun kertoo.