NHL-maalivahtien palkkakehitys on noussut viime vuosien aikana isoksi puheenaiheeksi taalaliigassa.

Samalla kun mestaruuksia on voitettu edullisilla sopimuksilla pelaavien maalivahtien johdolla, syytävät toiset seurat omille tähtivahdeilleen jopa 10 miljoonan dollaria vuodessa.

Yksi jättisopimusta kesällä havittelevista tähtivahdeista on Chicago Blackhawksissa vuoden ja viiden miljoonan dollarin lapulla pelaava ruotsalainen Robin Lehner. Urallaan pahoista kaukalon ulkopuolisista demoneista kärsinyt maalivahti ei lähde erottelemaan kenttäpelaajia maalivahdeista palkan ollessa kyseessä.

– Useat näistäkään sopimuksista eivät toimi, Lehner vertaa kenttäpelaajien sopimuksia maalivahtien solmimiin diileihin Sportsnetille antamassaan haastattelussa muistuttaen samalla, että kyseisen joukkueen viisikkopuolustamisen taso on isossa roolissa myös maalivahdin menestyksen – tai vaihtoehtoisesti heikkojen otteiden taustalla.

Joka tapauksessa Lehner on sitä mieltä, että jokaisen NHL-vahdin tulisi pysäyttää jokainen ilman maskia kohti tuleva laukaus ongelmitta.

– Meille maksetaan riittävästi kyetäksemme siihen, värikäs ruotsalainen vastaa itsevarmasti.

28-vuotias Lehner on noussut ensimmäisellä Blackhawks-kaudellaan joukkueensa ykkösvahdiksi. Göteborgilainen on pysäyttänyt kiekot 29 ottelussa vakuuttavalla torjuntaprosentilla 92,2. Mies ehti jo aiemmin toteamaan, ettei aio antaa Blackhawksilla alennusta tulevan jatkosopimuksensa suhteen.