Tehohyökkääjä Mikko Rantasen edustama Colorado Avalanche isännöi lauantaina hallitsevaa mestari St. Louis Bluesia.

Colorado porskuttaa kohti pudotuspelikevättä hyvissä asetelmissa läntisen konferenssin kärkisijoilla. Joukkue on kuitenkin todella paljon ykkösketjunsa onnistumisten varassa. Ykkösvitja onkin kantanut kortta yhteiseen tehokekoon varsin mahtipontisesti. Etenkin Nathan MacKinnon on ollut liekeissä ja takonut 47 ottelussa huikeat teholukemat 27+41=68.

– Siellä on ne alfaurokset, jotka vetävät joukkuetta, mutta ihminen ei ole kone. Siellä pitää olla kakkos- kolmos- ja nelosketjussakin taustatukea. Pleijareissahan on monesti nähty, että se ykkösaura vie joukkueen pudotuspeleihin, mutta pleijareissa sieltä nousee kolmos- tai nelosketju, joka ratkoo otteluita, toteaa entinen NHL-ammattilainen Sami Helenius NHLSuomi-sivustolle.

– Coloradolla on aika nuori joukkue, joten parhaat vuodet ovat vielä edessä. Uskon, että tälläkin kaudella voivat mennä aika pitkälle, Helenius jatkaa.

NHL:ssä nähdään nykyisin vähemmän tappeluita kuin Heleniuksen aktiiviaikoina, eikä tähtipelaajien suojeluun käytetä enää kaukalonyrkkeilyyn erikoistuneita gooneja. Coloradon suomalaishyökkääjä Joonas Donskoin jouduttua pari viikkoa sitten Ryan Lindgrenin telomaksi, Nazem Kadri päätti kostaa Lindgrenin tempun ja haastoi tämän nyrkkitappeluun.

– Sanosin, että suojellaan edelleen, mutta ne on vain eri kaliiberin jätkät. Silloin omina pelivuosina ne oli jääkaapin kokoisia jätkiä. Peli on muuttunut niistä ajoista. Kilot ja sentit ovat tulleet alaspäin ja peli on nopeampaa. Nykyisin enemmän keskitytään jääkiekkoon, kun silloin 20 vuotta sitten tiedettiin odottaa joka ilta tappeluita, muutaman iskun itsekin kaukalossa vaihtanut Helenius myhäilee.

Colorado Avalanche – St. Louis Blues lauantaina 18.1. klo 22.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.