Haapavedeltä lähtöisin oleva Winnipeg Jetsin kesän 2015 seitsemännen kierroksen 198. varaus Sami Niku pelasi tiistaiyönä vasta kauden toisen NHL-ottelunsa. Jets kaatoi Montreal Canadiensin 3-2 ottelussa, jossa suomalainen jäi pisteittä.

Niku sai Winnipegin alakerrassa vähiten peliaikaa, reilut 13 minuuttia. Ylivoimalla vastuuta ei irronnut, alivoimalla hän luuti vaivaiset neljä sekuntia. Toisaalta kun tehotilasto jäi nollille, oli ilta suomalaiselle vähintään kohtuullinen.

Niku kertoi paikallislehti Winnipeg Free Pressille tuntemuksiaan suoraan ja rehellisesti. Voisi kuvitella, että irti pääseminen NHL-askissa helpottaa tuskaa.

– Tavoitteenani oli pelata koko kausi NHL:ssä, eikä niin ole käynyt. Tämä ei ole ollut sellainen kausi, jota toivoin, pelaaja pyöritteli.

– Kyse on huonosta onnesta, sillä tämä on ensimmäinen kauteni, jolloin kärsin loukkaantumisista. Tämä on ollut vaikeaa, enkä ole tottunut tällaiseen.

Jos on Jetsin päävalmentaja Paul Mauricea uskominen, voisi pakki saada muitakin mahdollisuuksia. Suomalainen on pelannut AHL:ssä Manitoba Moosen paidassa 18 ottelua tehoin 3+11=14.

– Meinaamme nähdä hänet ylhäällä ennen pitkään, ellemme saa hommaa rullaamaan. Emme ole vieläkään sinetöineet kokoonpanoamme, luotsi sanoi ennen Habs-peliä.

Kyseessä on persoona, jonka tiedetään kiihtyvän nollasta sataan silmänräpäyksessä. Maurice kertoi Nikusta huvittavan paljastuksen.

– Hän on hyvä nuori pelaaja. Ja kuten moni muukin, hän kuvitteli kuuluvansa NHL:ään 14-vuotiaana. Hänestä tulee Winnipeg Jetsille hyvä pelaaja pitkäksi aikaa. Pidän kaverista, Maurice sanoi Jetsin kotisivuilla.